Welke type SSL-certificaten zijn er beschikbaar?
SSL-certificaten zijn op te delen in drie verschillende varianten, welke zich onderscheiden in validatiemethode bij uitgifte. Hoe strenger de validatie bij uitgifte, hoe meer kenmerken het SSL-certificaat bevat.
Er zijn drie validatiemanieren: domeinvalidatie, organisatievalidatie en uitgebreide validatie.
Domeinvalidatie
Een certificaat met domeinvalidatie is een certificaat waarbij alleen de domeinaamhouder wordt gecontroleerd. Deze controle wordt gedaan op basis van de whois-gegevens van de domeinnaam. Door het ontbreken van bedrijfsgegevens is dit type certificaat vooral geschikt voor situaties waarbij gegevens veilig verzonden moeten worden, maar waarbij de identiteit van de website minder belangrijk is. Denk hier bijvoorbeeld aan een niet-publieke website zoals een intranet.
- Zonder groene adresbalk
- Niet-publieke websites
- Beveiligde verbinding
- Snelle levering
- Hoger in Google
Organisatievalidatie
Bij een certificaat met organisatievalidatie worden alle bedrijfsgegevens zorgvuldig gecontroleerd en in het SSL-certificaat opgenomen. De bezoekers van een website kunnen deze gegevens via het certificaat inzien en krijgen zo meer vertrouwen in de veiligheid van uw website en organisatie. Dit certificaat is aan te raden voor de meeste publieke websites.
- Zonder groene adresbalk
- Publieke websites
- Niet commerciële functie
- Beveiligde verbinding
- Controle bedrijfsgegevens
- Snelle levering
- Hoger in Google
Uitgebreide validatie
Een SSL-certificaat met uitgebreide validatie is aan te bevelen aan financiële instellingen en webshops. Alle (bedrijfs)gegevens worden volgens uitgebreide richtlijnen gecontroleerd. De bezoekers van een website met een SSL-certificaat met uitgebreide validatie krijgen een groene adresbalk te zien, waardoor uw website meer vertrouwen uitstraalt.
Let op: Bij een eenmanszaak wordt de voor- en achternaam van de eigenaar getoond in de adresbalk. Voorbeeld: Handelsnaam (Voornaam, Achternaam). Bij een BV of andere bedrijfsvorm wordt de voor- en achternaam niet getoond.
- Met groene adresbalk
- Commerciële websites
- Webshops
- Banken websites
- Extra beveiliging
- Inzage bedrijfsgegevens
- Controle domeinhouder
- Controle bedrijfsgegevens
- Controle aanvrager
- Hoger in Google
Er zijn drie verschillende type SSL-certificaten: enkel domein, wildcard, en multi-domein.
Enkel domein
Onze basic SSL-certificaten zijn de standaard certificaten en beveiligen een enkele domeinnaam. Wanneer het SSL-certificaat wordt besteld voor een domeinnaam met ‘www’ dan kunnen we, indien gewenst, ook de variant zonder ‘www’ gratis toevoegen. Hierdoor is het SSL-certificaat geldig voor met en zonder ‘www’.
Multi domein
Met onze multidomain SSL-certificaten is het mogelijk om meerdere domeinnamen binnen één SSL-certificaat te beveiligen. Hierdoor kunnen kosten worden bespaard en kan het een uitkomst zijn bij een beperkte beschikbaarheid van IP-adressen.
Wildcard
Standaard SSL-certificaten worden uitgegeven per domein / subdomein. Een Wildcard SSL-certificaat is een SSL-certificaat waarmee alle subdomeinen van 1 domein beveiligd zijn.
Wildcard certificaten zijn enkel mogelijk op domeinvalidatieniveau en op organisatievalidatieniveau. SSL-certificaten op Uitgebreide Validatie niveau (welke groene adresbalken bevatten) kunnen enkel op subdomein uitgegeven worden.
Een wildcard SSL-cerificaat kan je gebruiken als je een SSL-certificaat wilt gebruiken meer meerdere sub-domeinnamen.
Voorbeelden:
webmail.jouw-eigen.domeinnaam.nl
test.jouw-eigen.domeinnaam.nl
nieuwe-site.jouw-eigen.domeinnaam.nl
Een wildcard SSL-certificaat kan je gebruiken tot 1 niveau, sub domeinnaam: webmail.nieuw.jouw-eigen.domeinnaam.nl of test.nieuw.jouw-eigen.domeinnaam.nl is niet mogelijk bij een wildcard SSL-certificaat. Hiervoor dien je een nieuw wildcard SSL-certificaat te bestellen. Bijvoorbeeld: *.nieuw.jouw-eigen.domeinnaam.nl
Let op! Bij een uitgebreide validatie SSL-certificaat is geen wildcard-certificaat beschikbaar.